Speed.be - Produits, offres, nouvelles

Actualités

Eén abonnement voor gsm, telefoon, televisie en internet de voordelen

Il y a 6 jours

Een doorsnee familie met tieners heeft al snel een tiental abonnementen lopen voor de verschillende telecomartikelen in huis: digitale televisie, een Netflix abonnement, vast internet, vaste telefoon en dan een gsm voor de vader, voor de moeder, één voor de 2 tieners. Dat zijn dus al acht abonnementen ! Geen wonder dat er af en toe eens iets fout loopt met de betaling van één van de abonnementen !

Een pack met internet, televisie, telefoon en gsm is goedkoper

Dat kan nochtans veel gemakkerlijker, en waarschijnlijk ook veel goedkoper! De meeste providers in ons land bieden namelijk interessante pakketten aan, met kortingen al naargelang het aantal producten dat er in het pakket komen te zitten.

Een voorbeeld: Stel een basisabonnement voor vaste telefoon en TV bij Proximus komt op 37,75 euro. Een abonnement voor internet komt op 27,50 euro. Als je die 2 bij elkaar optelt, kom je op 62,25 euro. Echter, een pack met deze 3 dingen komt op 47 euro (Prijzen kunnen verschillen, bekijk de website voor de juiste promoties). Ook als je er internet en de verschillende gsm's aan toevoegt krijg je fixe kortingen. Vaak zijn de installatiekosten gratis. Het is dus echt veel interessanter alle verschillende abonnementen onder te brengen bij éénzelfde provider.

Welke telecomprovider moet je kiezen ?

Om juist te kiezen met welke telecomprovider je in zee gaat, raden we aan om contact op te nemen met een onafhankelijke aanbieder van allerlei verschillende operatoren. Zij zijn de aangewezen persoon om een neutrale test uit te voeren van de bereikbaarheid bij jou thuis. Dat is heel belangrijk om te weten, niets is zo storen als naar buiten moeten hollen bij ieder telefoontje op de gsm.

Welk telecomabonnement voor welk lid in een gezin ?

Dat is een vraag die men zich vooral bij de gsm-abonnementen moet stellen, de ene gebruiker van het gezin heeft heel andere gewoonten dan de andere. Veel of weinig bellen, overdag of na 17h, veel of weinig sms'en, wel of geen internet, … Ook die vragenstukken worden snel opgelost door een onafhankelijke aanbieder van meerdere operatoren. Zij zijn in staat snel en grondig de verschillende mogelijke formules met elkaar te vergelijken.

Hoe kun je alle telecomabonnementen onder één formule onderbrengen ?

Blijft alleen nog het administratieve probleem, het opzeggen van sommige abonnementen om ze onder te kunnen brengen bij één provider. En ook hier is er geen probleem. Je onafhankelijke telecomadviseur zorgt voor de opzeg van de lopende abonnementen en de overname de die abonnementen bij een andere provider. Je hoeft zelf dus niet meer te doen! Je behoudt zelfs je eigen nummer.

Veel voordelen met alle abonnementen voor telecom in één pack

Alleen maar voordelen dus door alle abonnementen bij één provider onder te brengen. Na deze stappen, volgt één enkele factuur per maand. Op die manier is er nooit meer stress of alle abonnementen wel betaald zijn geweest.